Aanhanger rijbewijs

Wanneer het BE rijbewijs?

Wist je dat je met een rijbewijs B alleen een aanhangwagen achter je auto mag koppelen in de volgende situaties:

  • Als de toegestane maximummassa van aanhangwagen of oplegger minder is dan 750 kilo. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen;
  • Als de aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo is, dan is rijbewijs B toegestaan als de toegestane maximummassa van beide voertuigen samen niet meer bedraagt dan 3.500 kilo. (dus de maximum massa van de auto en de maximum massa van de aanhangwagen bij elkaar optellen!. deze kun je vinden op de website van de RDW)

Praktijk opleiding

Met je opleiding voor het Aanhangwagenrijbewijs kun je kiezen uit een 1- of een meerdaagse rijopleiding. Na een intake van 2 lesuren wordt in onderling overleg  bepaald wat voor opleiding voor jou het meest geschikt is. Tijdens de intake ga je alle speciale verrichtingen oefenen, alsmede je kijktechniek, rijtechniek en je verkeersdeelneming toetsen.

Om de opleiding te kunnen gaan volgen dien je zelf al wel in het bezit te zijn van het B rijbewijs en minimaal 18 jaar oud zijn.

Kosten aanhanger rijbewijs

De kosten van een 1-daagse rijopleiding bedragen € 465,- inclusief het praktijkexamen,  inclusief 21% BTW. Kijk op deze pagina voor alle tarieven.

Wil je geen dagcursus nemen, dan kun je ook gewoon losse lessen volgen en je examen zelf bepalen.

Je hoeft geen theorie-examen af te leggen omdat je in het bezit bent van een B – Rijbewijs

Gezondheidsverklaring

Ook is een het invullen van een gezondheidsverklaring verplicht. Dit doe je via de website van het CBR. Hier zijn wel kosten aan verbonden die je zelf rechtstreeks aan het CBR betaald.

Voor Ondernemers is deze opleiding volledig aftrekbaar voor de Belasting

Wil je meer weten of lessen inplannen?

NEEM CONTACT OP