Over Loskamp

De rijles methode bij Loskamp Rijschool: Rijopleiding in Stappen (RIS)

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij u stap-voor-stap leert rijden. Hiermee bent u beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

Bij de Rijopleiding in Stappen gaat steeds een stap verder als u de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat u iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloopt u op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden uw kennis en vaardigheden getoetst. Loskamp Rijschool neemt deze toetsen af.

In de derde toets, de tussentijdse toets (TTT), kunt u kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft u tips ter verbetering. Bovendien kunt u voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

In de RIS krijgt u ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat u zich thuis op uw rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

De voordelen op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Bij aanvang van jouw les wordt je thuis opgehaald, of in overleg bij een andere locatie zoals school, station of werk. Na de rijles wordt je weer thuis gebracht, of in overleg op een andere locatie zoals hiervoor benoemd.

Voor theorieles en studie kun je de link volgen naar iTheorie. Van daaruit leer je online alles wat je moet weten om straks het theorie-examen met succes te behalen en uiteraard om een goede en veilige verkeersdeelnemer te worden.

Voor diegene die liever klassikaal onderwezen worden, is het ook mogelijk om dit te volgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Nog nooit achter het stuur gezeten en erg onzeker over jezelf? Het is ook mogelijk om eerst een paar lessen te volgen achter het stuur van een simulator! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

U bent een ervaren bestuurder, misschien onzeker geworden door bepaalde gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een ongeval, of u wilt gewoon eens een “update rijles’’ Ook dit is mogelijk. Helemaal niet verkeerd in deze tijd waar veel veranderd aan ons Nederlandse verkeersbeeld, beleid en regels. Tegenwoordig wordt er veel meer verwacht van een bestuurder. Al is het alleen al de veranderende mentaliteit en tolerantie in het dagelijkse verkeer, en hier op juiste wijze mee om te gaan. Ook het milieu speelt tegenwoordig een belangrijke rol tijdens de rijlessen. Dit heeft de ervaren bestuurder onder ons, in het verleden waarschijnlijk niet zo geleerd.

LoskampRijschool biedt deze update rijlessen aan, aan een ieder die zich herkend in bovengenoemde en graag eens een update wil.

Loskamp Rijschool
Loskamp Rijschool
Mijn laatste blog berichten

Wil je meer weten of lessen inplannen?

NEEM CONTACT OP